fbpx
Сьогодні
17:13 07 Гру 2020

"Ми на фінальній стадії": Степанов розповів, коли готуватися до вакцинації

Фото Reuters

Україна може отримати вакцину в першому кварталі 2021 року.

Про це розповів глава МОЗ Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24".

"Зараз ми проходимо додаткові консультації, зокрема з народними депутатами. Тому що, крім коштів на вакцинацію, потрібні кошти на зарплати лікарям і медпрацівникам. І це не менш важливо, ніж питання вакцинації, оскільки це наша з вами безпека.

Ми вже кілька місяців ведемо наполегливу роботу. Минулого тижня я підписав документи для глобальної ініціативи COVAX для отримання вакцини, яку ми намагаємося отримати в кінці першого — на початку другого кварталу, щоб почати масштабну вакцинацію. Ми знаходимося на фінальній стадії переговорів щодо термінів", — сказав він.

Також Степанов прокоментував старт вакцинації від коронавірусу в Росії.

"Що стосується Росії, я особисто читав, що вони виготовили 2 млн доз на 140-мільйонну країну. Тому питання про масштабну вакцинацію не стоїть. Також, що стосується російської вакцини, я наполягаю, що поки вона не пройшла всі стадії клінічних випробувань, зокрема третю, ми ніколи не будемо радити вакцинуватися такою вакциною, незалежно від того, яка країна її виробляє. Це дуже важливо", — сказав він.

Денис Шмигаль раніше повідомляв, що у випадку запровадження локдауну в Україні роботу громадського транспорту не зупинятимуть. Глава уряду обіцяв оприлюднити нові карантинні обмеження 9 грудня. Під час онлайн-наради з міськими головами Шмигаль сказав, що уряд розробляє перелік можливих протиепідемічних обмежень.

5 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що в Україні під час посилення карантину в січні планується закриття шкіл, дитсадків і ТРЦ, але транспорт, готелі та гірськолижні курорти працюватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: