fbpx
Сьогодні
16:16 07 Гру 2020

Мінцифра випустила освітній серіал про штучний інтелект

Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал про штучний інтелект на платформі Дія.Цифрова освіта. 

Про це повідомляє міністерство.

За допомогою нового освітнього серіалу пояснюється, на якій стадії знаходяться технології штучного інтелекту, в яких сферах його можна застосовувати і як можна розвінчати найпопулярніші міфи щодо штучного інтелекту.

В серіалі 4 серії по 10-12 хвилин.

«На сьогоднішній день штучний інтелект може спростити життя громадян, бізнесу, допомогти в ефективному прийняття рішень — чи то на рівні держави, чи то на рівні ОМС, а також може бути корисним у нашому звичайному житті при наших поточних справах».

Також анонсували, що планується запуск освітнього серіалу про штучний інтелект для учнів старших класів.

Голова консалтингу в Data Science UA Вероніка Тамайо Флорес заявила, що немає єдиного визначення, що таке штучний інтелект:

«Це комплекс різноманітних технологій. Штучний інтелект розподіляється на декілька підрозділів: машинне навчання, комп'ютерний зір, мова, сигнали, робототехніка. Штучний інтелект проникає в більшість сфер у нашому житті. Зокрема, активно використовується в соціальних медіа. Простіше сказати, в яких сферах немає штучного інтелекту, ніж сказати, де він є».

Участь в серіалі також взяла заслужена журналістка України, ведуча ранкового шоу на каналі Інтер Анастасія Даугуле. Під час презентації серіалу вона підкреслила, що штучний інтелект починає активно застосовуватися в журналістиці:

«Є вже агрегатори, які пишуть новини. Є ведучі-голограми, які можуть працювати цілодобово без перерв. І журналісти з обережністю ставляться до штучного інтелекту. Я дуже рада, що нам вдалося створити важливий серіал, який пояснює, що не варто боятися штучного інтелекту, а варто його використовувати на благо людини і держави».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: