fbpx
Сьогодні
18:26 07 Гру 2020

Кулеба заявив, що події у Молдові "нерозривно пов'язані з питаннями нацбезпеки України"

Фото: aa.com.tr

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба планує найближчим часом відвідати з візитом Молдову.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Кулеба зазначив, що події у Молдові "завжди нерозривно пов'язані з питаннями нацбезпеки України". Він також прокоментував, чи буде підійматися питання російських "миротворців".

"Я незабаром планую відвідати Молдову, і ми будемо говорити про всі ці речі. Тому що це – питання не тільки безпеки і територіальної цілісності Молдови, а й питання безпеки України… Події у Молдові і навколо неї завжди нерозривно пов'язані з питаннями національної безпеки України", – сказав Кулеба.

За його словами, сторони також обговорять врегулювання певних спірних питань у двосторонніх відносинах, стратегію врегулювання придністровського конфлікту, а також нові спільні проекти.

За словами міністра, президент Молдови Мая Санду вже озвучила своє бачення.

"Питання, якою буде позиція уряду, парламенту, чи будуть там дострокові вибори парламенту і тому подібне… Я за спокійний, зважений підхід. Поїдемо – будемо слухати, поговоримо, розповімо наше бачення, побачимо, який баланс сил складеться у Молдові, і вже після цього будемо вирішувати, чи робити якісь конкретні кроки", – підсумував Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: