fbpx
Сьогодні
15:22 07 Гру 2020

Кличко запевнив, що Київ готується до появи в Україні COVID-вакцини

Столиця готова розпочати вакцинацію від коронавірусу, щойно вакцина з'явиться в Україні.

Про це на брифінгу заявив Віталій Кличко.

"За необхідності місто готове придбати додаткове обладнання та провести навчання для медпрацівників щодо вакцинації проти коронавірусу. Тож, коли вакцина з'явиться в Україні, столиця буде готова одразу розпочати вакцинацію", – повідомив Кличко.

Також він нагадав, що у столичних медзакладах первинної ланки працюють кабінети щеплень з медперсоналом та обладнанням для зберігання вакцини.

Кличко зазначив, що у столиці є спеціалізоване комунальне підприємство, що може забезпечити логістику транспортування та зберігання вакцини, а медзаклади – саму процедуру вакцинації.

Кличко підкреслив, що деякі держави для упередження захворювання вже невдовзі розпочнуть вакцинацію громадян.

"Як ми знаємо, вакцину від коронавірусу, замовив і уряд України. Інформації щодо того, коли вона надійде та в якій кількості, ми поки що не маємо, але готуємося до цього",- підкреслив він.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: