fbpx
Сьогодні
11:20 06 Гру 2020

Зеленський заявив про місяць без убитих, забувши про вбитого військовослужбовця в кінці листопада

Президент Володимир Зеленський оголосив, що на Донбасі вже місяць немає бойових втрат серед українських військових, хоча 24 листопада ворожий снайпер убив військовослужбовця під Авдіївкою.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України, трансляція яких відбувалася Офісом Президента.

Зеленський зазначив, що сьогодні 133 день як було оголошено про припинення вогню на Донбасі. За цей час кількість обстрілів знизилася в п'ять разів, а бойові втрати – в десять.

"У цей же період минулого року в середньому кожні 72 години гинув один наш військовий. Зараз є "тиша", є місяць без убитих і поранених", – заявив Зеленський.

Такої він наголошує, що вбитих стало за час перемир'я у 10 разів менше.

"Я хочу подякувати за це нашим військовим. Поки в соціальних мережах точаться диванні війни «видатних вийськових стратегів», ви знаходитесь не на віртуальній, а на реальній передовій, поки хтось роздає поради, сидячи у коментарях, ви сидите у бліндажі та в окопах, і саме завдяки вашій витримці, стійкості, мудрості, тиші на Сході, що просто оголошена, не лише прописана у дипломатичних документах, а тримається понад 4 місця. Дякую, що не піддаєтесь на провокації, що розумієте, чому це так важливо", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 24 листопада у передмісті Авдіївки снайпер убив військовослужбовцю ЗСУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: