fbpx
Сьогодні
15:00 06 Гру 2020

У Франції закликають визнати Північний Карабах, Ердоган називає це "нападом на суверенітет"

Фото Reuters

Національна асамблея Франції схвалила резолюцію, що закликає визнати Нагірний Карабах та подбати про захист цивільного населення.

Про це повідомляє ЄП.

У першому пункті резолютивної частини депутати закликають "прийти до остаточного врегулювання конфлікту, що гарантуватиме тривалу безпеку цивільному населенню та розпочати мирний процес і визнання Нагірного Карабаху".

Окрім того, у резолюції закликають французький уряд спільно з партнерами організувати гуманітарну допомогу для Карабаху.

Третій пункт резолюції закликає уряд "переглянути, разом з європейськими партнерами, продовження руху Туреччини до членства в ЄС – з огляду на доведену роль Туреччини у цьому конфлікті".

Наступні пункти закликають уряд "підтверджувати фундаментальні цінності ЄС, що ґрунтуються на захисті прав людини та фундаментальних свобод" та захищати християнські громади, які є меншістю і перебувають під загрозою у Європі, на Сході та у світі.

Схвалена резолюція має рекомендаційний характер.

На цю резолюцію вже відреагували в Туреччині.

Реджеп Таїп Ердоган вважає резолюцію  "повною катастрофою", про що пише discover24.ru.

У рамках свого недавнього виступу президент Туреччини зазначив, що дії Франції викликали справжній скандал у світовій спільноті.

Він додав, що Баку ні на кого не нападав, а лише "звільняв власні території, окуповані Єреваном практично тридцять років тому". На думку Ердогана, дії Азербайджану носять легітимний характер, а резолюція французьких парламентаріїв являє собою "напад на суверенітет іншої країни".

Він зазначив, що подібні документи при їх прийнятті здатні завдати значної шкоди самій Європі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: