fbpx
Сьогодні
13:00 06 Гру 2020

МОЗ хоче заручитися підтримкою приватних клінік у боротьбі з ковідом

Фото Depositphotos

Міністерство охорони здоров 'я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з COVID-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров' я Віктор Ляшко, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми розраховуємо на приватні лікарні, і я вже домовляюся про велику скайп-конференцію з власниками приватних клінік. Це будуть клініки по всій Україні", – сказав він журналістам у суботу.

Ляшко зазначив, що співпраця з приватними клініками може йти в двох напрямках. Зокрема, приватні клініки можуть клініки лікувати пацієнтів з COVID-19 у разі, якщо бюджетні клініки не будуть справлятися.

"Якщо не дай Бог настане колапс у системі охорони здоров 'я, ми вивчаємо як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план "Б" повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися відразу без будь-яких нюансів. Питання оплати має бути відпрацьоване ", – сказав він.

Ще одним напрямком співпраці з приватними клініками в боротьбі з COVID-19 Ляшко назвав їх участь у вакцинації від COVID-19.

"Це буде імунопрофілактика безпрецедентна, за фактом величезна кількість населення має бути охоплена вакцинацією. Без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Ми хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства ", – сказав він.

Зокрема, за словами Ляшка, мова буде йти про те, щоб приватні клініки вакцинували своїх співробітників "тому, що до них все одно приходять багато людей".

"Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації, і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови – або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати", – сказав він.

"Я вважаю, що це будуть результативні переговори", – сказав він.

При цьому Ляшко зазначив, що зараз немає даних в масштабах України про кількість приватних клінік, які приймають або можуть приймати ковідних пацієнтів.

Раніше Ляшко розповів, як буде проходити вакцинація в Україні.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: