fbpx
Сьогодні
19:07 06 Гру 2020

У Швеції відкрили магазин, де ціни на продукти залежать від їхнього вуглецевого сліду

Фото: CNN

Шведська компанія Felix відкрила у Стокгольмі магазин, де ціни на всі товари залежать від їхнього вуглецевого сліду: чим він менший, тим дешевший продукт.

Про це повідомляє CNN.

Продуктам присвоюють ярлик «низький рівень впливу на клімат», якщо їхні викиди не перевищують половину від середнього показника для харчових продуктів у Швеції.

«Ми знаємо, що самі по собі цифри не мають сенсу для споживачів», — каже менеджер з маркетингу Felix Томас Сьоберг.  — «Щоб дати цифрам сенс, ми створили кліматичну шкалу, яка чітко показує поточне середнє значення і те, який кліматичний слід є низьким».

У Швеції відкрили магазин, де ціни на продукти залежать від їхнього вуглецевого сліду

Фото: CNN

Оцінити вуглецевий слід продуктів харчування непросто, і бренди об'єднуються зі спеціалізованими платформами, які обробляють дані за допомогою складних інструментів розрахунку для визначення викидів по всьому виробничому ланцюжку.

Ідея полягає в тому, щоб показати покупцям, наскільки легко робити вибір, що не впливає на клімат, коли продукти мають чітке маркування. Для розрахунку магазин ввів свою власну валюту з вуглецевим еквівалентом.

Поки що у харчовій промисловості немає стандартизованого підходу до розрахунку показників викидів вуглецю, але Сьоберг каже, що найважливіше — надати споживачам доступну інформацію.

«Сподіваюся, що в майбутньому ми побачимо загальні принципи розрахунку і маркування продукції», — говорить він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: