fbpx
Сьогодні
19:32 05 Гру 2020

"Жорстких рішень не пропонуємо": Кравчук прокоментувала поступки ФОП

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Українські підприємці не постраждають від обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів), багато з них вже встановили РРО добровільно.

Про це заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, коментуючи закон про відтермінування введення РРО для фізосіб-підприємців (ФОП).

"Ми за кордоном за кожен магнітик отримуємо чек. У Польщі, куди грозяться переїхати деякі підприємці, навіть помідори на ринку продають за чеки. Ми такі жорсткі рішення не пропонуємо.Ми розуміємо, тому й відтермінували, що кризовий рік. І для багатьох підприємців потрібна адаптація, щоб завантажити програму на телефон і її використовувати безкоштовно. І тому потрібно було відтермінувати для всіх, крім трьох ризикових груп", – зазначила "слуга народу".

За її словами, позиція влади щодо введення РРО "досить чітка", закон, який ухвалила Верховна Рада на цьому тижні, набуде чинності з 2022 року.

"Тому не потрібно сприймати позицію кількох тисяч людей, яка більше схожа на політичну. Деякі ФОПи встановили РРО добровільно, 25 тис. підприємців. Щобільше, коли вони це встановили, вони ніяк не зачинилися, це реальні підприємці, які торгують реальним товаром, походження якого вони можуть пояснити", – сказала Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: