fbpx
Сьогодні
16:44 05 Гру 2020

"Потужна сила": Зеленський розповів про внесок волонтерів у життя країни

фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський привітав волонтерів зі святом.

Свою заяву він опублікував у Facebook.

"Є дещо в характері України, що дає нам велику надію та надихає. Для нас держава це не просто якась суто політична категорія, не щось абстрактне. Це справді у відчуттях людей – мати свою державу на своїй землі.

Саме сьогодні, у Міжнародний день волонтерів, сказати про це дуже важливо.

Волонтерський рух в Україні помітно відрізняється від такої ж діяльності в інших державах. І це зумовлено не тільки конкретними історичними обставинами початку війни, коли волонтери України оформились як потужна сила.

Наші волонтери не обмежуються завданням, вирішення якого забезпечують. І в тому, що стосується питань фронту, і в багатьох аспектах соціального життя, де роль волонтерів є дуже цінною. Українське волонтерство – це перш за все про цінності, про вибір, про готовність жертвувати собою заради мети", – підкреслює Зеленський.

І зазначає, що волонтерство за своїм сенсом завжди про набагато більше – про те, як має бути влаштоване життя в Україні і якою бути нашій долі.

"Дехто з політиків казав, ніби держава у 2014 році могла обійтись і без волонтерів. Ні, не могла. Тому що це було не просто про матеріальне забезпечення війська.

Волонтери допомагали Збройним силам та нашим добровольцям усім необхідним, коли держава не здатна була це забезпечити. І саме волонтери, а не політики згуртували тоді суспільство на захист держави.

Волонтерський рух дав усій Україні найважливішу емоцію, яка допомогла вистояти у важкий час, – це впевненість, що зможемо захиститись, якщо будемо діяти спільно у власних інтересах. Це й був конкретний прояв саме народного прагнення до нашої державної самостійності.

До речі, часто спадає на думку, що було б набагато краще, якби у 2014-2015 роках волонтерів допустили й до виконання особливих дипломатичних завдань держави. Тоді Україна не припустилася б низки політичних помилок, з наслідками яких доводиться ще й досі боротися в переговорному процесі.

Тож сьогодні ми кажемо слова подяки кожному з наших волонтерів, кожному з багатьох українців, які долучилися до допомоги армії та державі.

І додам: вже зрозуміло, що наша держава базується саме на народному прагненні до самостійності, а український волонтерський рух відображає це прагнення найочевидніше.

Щиро дякую кожному з вас! І слава Україні!", – пише Зеленський.

Є дещо в характері України, що дає нам велику надію та надихає. Для нас держава це не просто якась суто політична…

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, December 5, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: