fbpx
Сьогодні
12:46 05 Гру 2020

У МВС хочуть запровадити кримінальну відповідальність за поширення фейкової вакцини від COVID-19

Заступник міністра внутрішніх справ закликав МОЗ і Верховну Раду ввести відповідальність за контрабанду, виробництво і продаж сфальсифікованих вакцин. 

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером".

Антон Геращенко пояснив, що наразі в Україні є закон, що передбачає покарання за підробку та контрабанду сильнодіючих лікарських препаратів. Однак, чи належить вакцина до сильнодіючих лікарських препаратів – питання відкрите.

Також Геращенко додав, що в Україні діє жорстке покарання за підробку лікарських засобів та тривале тюремне ув'язнення. Однак, нереформована судова система, корупція в правоохоронній системі призводять до того, що є приклади вироків, коли людина збагатилася й отримала умовний термін.

"В Україні є кримінальна відповідальність за підробку, контрабанду сильнодіючих лікарських препаратів. Чи відносяться вакцини до сильнодіючих лікарських засобів, Кримінальний кодекс не дає такого тлумачення. На це питання потрібно дати відповідь найближчим часом", – зауважив Антон Геращенко.

Він закликав громадян не купувати вакцину в інтернеті, а вакцинуватися лише в органах охорони здоров'я, які мають ліцензії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: