fbpx
Сьогодні
21:28 05 Гру 2020

У Гройсмана заперечують причетність до справи Микитася

У справі про корупцію екс-голови "Укрбуду" Максима Микитася, який напередодні вийшов з СІЗО, з'явився новий фігурант. Журналіст Владислав Сидоренко оприлюднив копію ухвали Вищого антикорупційного суду, в якому фігурує екс-прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У документі вказується, що Гройсман нібито отримав хабар за призначення Олександра Лятамбора президентом державної корпорації "Укрбуд" у вересні 2017 року.

Відзначається, що Гройсман погодився прийняти через посередників неправомірну вигоду у вигляді майнових прав на нежитлові приміщення в житловому комплексі "Аристократ" вартістю $2 млн, при цьому реальна вартість майна в три рази вище.

"18 грудня 2017 року в завуальованій формі під виглядом укладення угоди з придбання предмета злочину Гройсману було надано і він прийняв за посередництва Коваленка В. і Гижка Ю. неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у вигляді майнових прав на нежитлові приміщення в житловому комплексі "Аристократ" на 75 млн 450 тис. грн, що становить різницю між фактично сплаченою Гройсманом сумою і дійсною ринковою вартістю майнових прав", – йдеться в документі.

Прес-секретар колишнього прем'єр-міністра заперечує інформацію про можливу причетність Гройсмана до корупції.

"У мережі було оприлюднено інформацію про нібито причетність Володимира Гройсмана до справ скандально відомого Максима Микитася. Як представник Володимира Гройсмана офіційно заявляю, що він не має ніякого відношення до будь-яких корупційних діянь, а інформація з цього приводу – абсолютна брехня. З огляду нате, що позавчора були оприлюднені чергові рейтинги, які показують, що довіра українців до Володимира Гройсмана росла останні півроку і становить вже 31%, поява неправдивої інформації, покликаної його скомпрометувати, – не що інше, як початок брудної політичної кампанії", – написав він у Facebook.

У мережі було оприлюднено інформацію про начебто причетність Володимира Гройсмана до справ скандальновідомого Максима…

Posted by Vasyl Ryabchuk on Friday, December 4, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: