fbpx
Сьогодні
15:57 05 Гру 2020

Турчинов розкритикував скорочення держфінансування на ЗСУ

Олександр Турчинов певний, що армія повинна завжди бути пріоритетом для керівництва країни. Але починаючи з другої половини 2019 року ці пріоритети були змінені.

Про це він написав на Фейсбуці.

"Державне оборонне замовлення не виконане по всім основним показникам, а Бюджет-2021, який внесли і пропустили через Верховну Раду, вперше з 2014 року передбачає реальне скорочення загального фонду, запланованого для фінансування Міноборони та Збройних Сил України. Так, загальний фонд бюджету зменшено на півмільярда в порівнянні з цифрами поточного року, і це на фоні інфляції та слабшання гривні. Щоб приховати удар по армійському бюджету, «зелена» влада дописала 20 мільярдів державних гарантій, за рахунок яких збільшені номінальні цифри. Але ці гарантії по суті є пустими папірцями, які як в цьому, так і в наступному році ніхто не планує конвертувати в гроші", – пише Турчинов.

Водночас він говорить, що за час правління Зеленського не відбулося жодних наступальних операцій.

"Мені відомо тільки про одну військову операцію, яку провів Верховний Головнокомандувач Зеленський – це відведення військ. Інших операцій проведено не було. Жодного метру української землі за цей час не було звільнено. Можна уявити, якою в цих умовах є мотивація наших вояків, яким забороняють відповідати на агресію російських військ та штрафують, обмежуючи і без того мізерну зарплатню, коли вони захищаючи наші позиції, стріляють у відповідь агресору", – стверджує Турчинов.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: