fbpx
Сьогодні
22:52 05 Гру 2020

Понад 40 підприємств "Укроборонпрому" ліквідують, — Уруський

У наступному році планують реформувати оборонно-промисловий комплекс України, в рамках реформи "Укроборонпром" як підприємство буде ліквідовано і трансформовано у два холдинги – "Оборонні системи України" та "Аерокосмічні системи".

Про це повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

В рамках реформи планують скоротити кількість підприємств оборонно-промислового комплексу з понад 100 до 60-65.

«На сьогодні є понад 100 підприємств, що входять до складу «Укроборонпрому». Вони діляться на три категорії. Перша категорія – це ті, які повністю втратили будь-який зв'язок з оборонною промисловістю, не мають активів, серйозних ніяких. Ця група сформована. І вона йде на передачу до Фонду держмайна з подальшою приватизацією або ліквідацією», – вказав Уруський. Друга частина, яка повинна перейти до Фонду держмайна, це «ті, які також вже не мають відношення до оборонної промисловості, державного оборонного замовлення, але мають активи серйозні… це приблизно група з понад 40 підприємств».

За словами Уруського, 60-65 підприємств складуть кістяк державної оборонної промисловості, вони будуть розділені на холдингові компанії за напрямками. Всі ці підприємства підлягають корпоратизації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: