fbpx
Сьогодні
19:54 05 Гру 2020

Влада Китаю зобов’язала магазини звітувати про переробку одноразового пластику

Фото DW

У Китаї роздрібних торговців, платформи електронної комерції, а також пункти харчування на винос зобов'язали звітувати про використання і переробку одноразового пластику.

Про це повідомило Міністерство комерції КНР, передає rossaprimavera.

Наразі відомство створило загальнонаціональну систему звітності з використання та переробки одноразових пластикових виробів.

«Китай закликає бізнес скоротити споживання одноразової пластикової продукції, а також перейти до використання пластика, який розкладається, і підтримати переробку вторинної сировини», – зазначають у міністерстві.

На початку 2020 року Китай оприлюднив амбітний план щодо заборони або значного скорочення виробництва та використання екологічно несприятливих пластикових виробів протягом наступних п'яти років для стримування забруднення.

До 2025 року Піднебесна розраховує ефективно контролювати забруднення навколишнього середовища пластиковими виробами, істотно скоротити кількість пластикових відходів на звалищах великих міст, створити повну систему управління відходами і домогтися прогресу у розробці альтернативних матеріалів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: