fbpx
Сьогодні
16:02 05 Гру 2020

Допомога ФОП під час карантину: у Зеленського назвали важливий нюанс

Допомога фізичним особам-підприємцям (ФОП) у розмірі 8 тис. грн під час локдауну дозволить державі уникнути великих економічних втрат, пов'язаних зі зростанням безробіття і закриттям бізнесів.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів позаштатний радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

"Фактично відчинені двері для того, щоб підприємці, які постраждали або можуть постраждати від локдауну, могли скористатися цією допомогою. Президент говорить чітко про те, що необхідно допомогти. Навіть якщо відкинути всю політичну мішуру, яку намагаються піднімати в парламенті, зрозуміло, що навіть якщо ти зараз не допомагаєш своєму малому бізнесу, то по ньому буде завдано удару", – сказав радник президента.

За його словами, якщо держава обере "шлях недопомоги" підприємцям, то вона отримає негативні економічні наслідки.

"Це означає, що в разі поповнення армії праці у тебе все одно будуть додаткові витрати, пов'язані з підтримкою безробітних, а це додаткові виплати вже в короткостроковій перспективі. І другі витрати в довгій і середньостроковій перспективі, тому що тоді, коли економіка опиниться на відновлювальному тренді, виявиться, що не вистачає цілої низки "багнетів", тих підприємств, які закрилися, і сектор послуг не працюватиме так, як міг би працювати, якби була підтримка", – додав Устенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв подати до Верховної Ради законопроєкти на підтримку населення та бізнесу, які постраждали від посилення карантину. За словами президента, в документах йдеться про одноразову матеріальну допомогу ФОПам і найнятим працівникам у 8 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: