fbpx
Сьогодні
10:17 05 Гру 2020

Amnesty International проведе завтра у Києві акцію проти сексуальних домагань у армії

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International до Дня Збройних сил України проведе акцію солідарності з військовослужбовицями проти сексуальних домагань.

Відповідна подія була анонсована у Фейсбуці.

Акцію планують провести на Михайлівській площі у Києві.

За словами організаторів, анонімне опитування Невидимого батальйону серед ветеранок і ветеранів засвідчило, що приблизно 70% опитаних були постраждалими або свідками сексуальних домагань в українській армії.

"Утім, їхні історії й досі замовчуються через недовіру, осуд, страх і неможливість притягнути винних до відповідальності", – йдеться у повідомленні.

Як приклад сексуальних домагань у армії організатори наводять випадок Валерії Сікал, яка в 2018 році публічно заявила про домагання з боку її керівництва.

"Минуло майже два роки, але її справу досі не передали до суду. Ця ситуація – іще одне свідчення того, що українська система правосуддя нездатна захистити військовослужбовиць поки ті відважно захищають Україну", – кажуть організатори.

Тому  в Amnesty International закликають приєднатися до акції та не забувати про епідеміологічні заходи під час участі в ній.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: