fbpx
Сьогодні
16:10 04 Гру 2020

Степанов виступив у Раді щодо зарплати для медиків

фото: Укрінформ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав народних депутатів передбачити у бюджеті-2021 кошти на підвищення зарплат працівників медичної галузі.

Про це очільник МОЗ заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Я скажу від імені медичної спільноти: наш обов'язок забезпечити медикам нормальні умови для праці і життя. На які вони не просто заслуговують, а які їм обіцяли. 23 000, 17 000, 12 000 — я хочу, щоб ви запам'ятали ці цифри. Це те, що було обіцяно медикам, і вони розраховують на нас. Ми не можемо їх підвести, бо вони не підводять. Тому я дуже прошу уможливити ці зарплати в бюджеті. Це наш обов'язок перед пів мільйоном медичних працівників", – наголосив очільник МОЗ.

Максима Степанов зазначив, що сьогодні медики отримують зарплати на рівні виплат по безробіттю.

"Колеги, вдумайтеся! Це соромно! У лікарів вже немає сил терпіти. Вони хотіли б вийти та сказати про це. Але вони не можуть, бо якщо вони залишать пацієнтів і прийдуть під Верховну Раду — десятки тисяч життів опиняться під загрозою. Вони не можуть, бо давали клятву. І 29 років українські політики користувалися їхньою вірністю клятві і відповідальністю перед українським народом", – наголосив він.

Міністр підкреслив, що сьогодні в умовах пандемії не депутат, або міністр, а медик – найважливіша професія. Щоб вони могли повністю сконцентруватися на спасінні життів — медичні працівники не повинні думати про те, де взяти гроші.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: