fbpx
Сьогодні
20:53 04 Гру 2020

Справа Гандзюк: Мангера та Левіна будуть тримати під вартою ще два місяці

Обвинуваченим у справі про вбивство херсонської активістки та чиновниці Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру та Олексію Левіну продовжили термін тримання під вартою ще на два місяці.

Про це повідомляє Суспільне.

До будівлі суду пускали лише сторін судового процесу через коронавірус у деяких співробітників суду.

Обвинувачення, до якого окрім прокурорів увійшла й адвокатеса родин Небесної сотні Євгенія Закревська, наполягали на триманні обвинувачених під вартою без застави. Пояснили це тим, що і Левін, і Мангер погрожували свідкам, а якщо вийдуть з під варти – зможуть тиснути на них та втекти закордон.

За словами адвоката ексголови Херсонської облради Мангера Дмитра Ільченко, свідки допитані та цей ризик відпадає.

"Ми будемо просити, щоб суд все-таки пом'якшив міру запобіжного заходу змінив на заставу, яка буде внесена, і дав можливість Мангеру провести Новий Рік в колі родини. Якщо це станеться, ми прибуватимемо і надалі на всі судові засідання", – сказав Ільченко.

Суддя Дніпровський райсуду Києва підтримала клопотання сторони обвинувачення і продовжила запобіжний захід до 1 лютого без застави.

Також на думку Ільченка розгляд справи неможливо завершити у 2021 році. Причиною цьому є те, що всього зібрано 59 томів матеріалів справи, а наразі сторони дійшли лише до сьомого.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: