fbpx
Сьогодні
21:52 04 Гру 2020

Бутусов: НАБУ робив обшуки у Гройсмана, у експрем'єра спростовують

Фото Reuters

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що Національне антикорупційне бюро провело обшуки у справі про хабарі компанії "Укрбуд" в структурах колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це він написав у Фейсбуці.

За його словами, свідчення проти колишнього прем'єр-міністра дав власник "Укрбуду" Максим Микитась, компанія якого отримала в 2017-2018 роках вигідні будівельні підряди від уряду. Так, Микитась дав свідчення НАБУ і САП про чиновників, яким він давав хабарі.

Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 26 листопада, у вересні 2017-го року Микитась зустрівся з прем'єром Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень у житловому комплексі "аристократи" в центрі Києва, на вулиці Євгена Коновальця, 34. Йдеться про приміщення площею 2000 квадратних метрів орієнтовною вартістю понад 2 мільйони доларів.

У своїх свідченнях Микитась вказав, що приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року, і оформлені на Юрія Гижка – підприємця з Вінницької області.

Прессекретар Володимира Гройсмана Василь Рябчук заявив, що інформація про причетність експрем'єра до справи Микитася – абсолютна брехня.

"У мережі було оприлюднено інформацію про начебто причетність Володимира Гройсмана до справ скандальновідомого Максима Микитася. Як речник Володимира Гройсмана, офіційно заявляю, що Володимир Гройсман не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь, а інформація з цього приводу – абсолютна брехня", – написав він у Фейсбуці.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: