fbpx
Сьогодні
12:29 03 Гру 2020

ВАКС випустив Микитася з-під варти під цілодобовий домашній арешт, - ЗМІ

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід екснардепу Максиму Микитасю, який підозрюється в привласненні понад 81 млн грн державних коштів.

Замість тримання під вартою в слідчому ізоляторі депутата відправили під цілодобовий домашній арешт, про це пише Суспільне з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовника, засідання проходило в закритому режимі, тому офіційно ця інформація не розголошується.

За інформацією Укрінформа, Микитасю змінили запобіжний захід у зв'язку з тим, що він пішов на угоду зі слідством, частково визнав свою провину та погодився компенсувати збитки державі.

2 грудня НАБУ повідомило, що Микитась добровільно відшкодував до держбюджету 50 млн гривень від загальної суми збитків у 81,64 млн гривень. Крім того, у цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн та стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на Микитася обов'язків.

Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень. Зокрема, ще на початку 2000-х років його компанія-забудовник отримала земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва в обмін на 50 квартир і 30 паркомісць у новозбудованому житловому комплексі для Нацгвардії. Проте у 2016-2017 роках Нацгвардія і компанія-забудовник підписали додатковий договір, згідно з яким військові отримають 65 квартир у будинку, але не у центрі столиці, а на околиці Києва. Участь у цій корупційній схемі інкримінується ще сімом особам.

Нагадаємо, що 4 жовтня 2019 року ВАКС обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень. 22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень.

25 жовтня 2019 року за екснардепа внесли заставу, а 24 грудня йому продовжили запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: