fbpx
Сьогодні
17:51 03 Гру 2020

Справа Гандзюк: Павловського звільнили з-під варти

Фото Watchers.Media

Засуджений за приховування злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський вийшов на волю.

Цю інформацію hromadske підтвердив адвокат фігуранта Володимир Сергет.

Раніше Ігор Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину — Владислава Мангера та Олексія Левіна (Москаленка).

Натомість Ігор Павловський лишався під вартою за двома іншими обвинуваченнями — створення злочинної організації на Херсонщині та викрадення транспортних засобів. Адвокат Павловського зазначив, що 24 листопада сплинув термін тримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою. Водночас в Офісі генерального прокурора нам не прокоментували цю інформацію.

Також на волі опинився водій Павловського та свідок у справі Гандзюк Валерій Одінцов, який проходив підозрюваним у справі щодо викрадення транспортних засобів. Він уклав угоду зі слідством. Про це свідчить рішення суду.

У чому зізнався Павловський

У суді під присягою Ігор Павловський підтвердив інформацію про те, що до нього після злочину заходив Левін і казав: «Це ми з Миколайовичем (саме таке ім'я по батькові в Мангера — ред.) замовили Катерину Гандзюк». Також Павловський зазначив, що Левін фінансував адвокатів і дружину Сергія Торбіна (організатор нападу), щоб ті мовчали.

Крім цього Павловський зазначив, що вже в ізоляторі СБУ Олексій Левін пропонував йому 20 тисяч євро за мовчання, додавши, що від грошей відмовився. Водночас Левін надав суду папірці листування з Павловським, де останній нібито скаржився на умови в ІТТ СБУ, та додав, що має ще певні аудіозаписи. Але суд не долучив їх до матеріалів справи.

У січні Ігор Павловський у коментарі hromadske називав себе «випадковим слухачем» і додавав, що на нього тиснула СБУ: «Мені перед цим телефонували й казали: якщо не говоритиму те, що треба, і не буду свідчити проти тих, кого треба, сидітиму. Вам достатньо? СБУ телефонувала».

Олексій Левін і Владислав Мангер свою причетність до злочину заперечують.

Раніше у справі активістки Гандзюк слідство виявило підготовку до вбивства двох свідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: