fbpx
Сьогодні
18:57 03 Гру 2020

Шмигаль пояснив, що до кінця року Україна може розмістити облігацій на 1 млрд доларів

Фото Reuters

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна до кінця 2020 року може вийти на ринок зовнішніх запозичень, обсяги запозичень можуть становити близько 1 млрд доларів.

Про це він сказав в інтерв'ю Корреспондент.net.

"План Б є завжди. Ми розраховуємо на оприлюднення дати приїзду місії фонду (МВФ) вже в цьому році.

Але якщо ми знаємо дату приїзду місії і дату надання траншу, то брідж-кредити (короткострокові кредити до моменту отримання грошей) – це цілком робочий інструмент. Крім того, залишається можливість до 15 грудня вийти на ринок зовнішніх запозичень. Це теж будуть короткі позики, до півроку. Обсяги залежать від виконання бюджету і розміру його дефіциту. На внутрішньому ринку це може бути 50-60 млрд грн, на зовнішньому – близько 1 млрд доларів", – відповів Шмигаль на питання, чи є план Б, якщо пауза із наданням траншу МВФ затягнеться.

Прем'єр додав, що до кінця року заплановані ще кілька аукціонів з розміщення ОВДП.

"Звичайно, це будуть коротко- і середньострокові запозичення, і вони будуть дорожче (10-13% річних у гривні), ніж кошти МВФ", – пояснив голова уряду.

Поточна ситуація в принципі дозволяє пережити паузу: 85% платежів казначейства здійснюються без затримок (до двох днів з моменту подачі заявки), 15% – виконуються з затримкою до п'яти днів. Бюджет 2020 року буде виконано", – запевнив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: