fbpx
Сьогодні
16:19 03 Гру 2020

Разумков і представники фракцій обговорили з послами G7 відновлення е-декларування та КСУ

English version here

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом із представниками депутатських фракцій і груп зустрівся з послами країн "Великої сімки" (G7).

Про це Разумков написав у соцмережі Twitter у четвер.

"Обговорили відновлення ефективної діяльності антикорупційних органів та е-декларування. Парламент має єдину позицію – якнайшвидше повернути кримінальну відповідальність за недостовірне декларування".

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, на зустрічі представники парламенту повідомили, що було створено робочу групу, яка працює над вирішенням трьох ключових питань:

  1. відновлення відповідальності за недостовірне декларування,
  2. створення ефективних механізмів роботи антикорупційних органів
  3. збалансування умов діяльності органів влади, зокрема Конституційного Суду.

"Під час зустрічі обговорили необхідність швидкого ухвалення відповідного рішення. Наразі іде робота над єдиним законопроектом, що об'єднає переваги документу, підготовленого парламентською робочою групою, та ініціативи президента України", – зазначено в повідомленні.

Наголошується, що пошук компромісного рішення допоможе швидше відновити систему е-декларування та мінімізує ризики оскарження узгоджених змін до антикорупційного законодавства в Конституційному Суді.

Раніше повідомлялося, що члени робочої групи Верховної Ради мають до 1 грудня підготувати для розгляду узгоджені законопроєкти для врегулювання конституційної кризи.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: