fbpx
Сьогодні
12:19 03 Гру 2020

Рада хоче посилити відповідальність за підробку і викрадення паспортів та інших документів

В Україні можуть посилити відповідальність за підробку паспортів, свідоцтв про шлюб та інших документів, що засвідчують особу і громадянство.

Верховна Рада схвалила в першому читанні відповідний законопроект Кабміну №3946, передає РБК-Україна.

Документ пропонує змінити Кримінальний кодекс.

Викрадення "важливих особистих документів" пропонують карати штрафом у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або обмеженням волі на строк до 3 років. На цей час обмеження свободи громадян не передбачене.

При цьому викрадення документів, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, або свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану планують карати арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

За використання завідомо підроблених документів, що засвідчують особу, або ж свідоцтво про шлюб загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі від 3 до 5 років.

Якщо такі дії вчинила група осіб за змовою або посадова особа, використовуючи службове становище, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: