fbpx
Сьогодні
17:34 03 Гру 2020

Нардеп розповів, коли Рада зможе розглянути зміни до закону про повернення е-декларування

Фото: Рубрика

Верховна Рада завтра може розглянути зміни до закону про повернення електронного декларування.

Про це повідомив народний депутат фракції "Голос" Андрій Осадчук, пише Lb.ua.

"Є всі підстави вважати, що досягнуто компромісу і нова стаття по відновленню кримінальної відповідальності за недостовірне декларування буде завтра винесена в зал Верховної Ради України", – наголосив Осадчук.

За його словами, Правохоронний комітет парламенту, який продовжив ранкове засідання о 15:30, "16 голосами «за» підтримав доопрацьований компоміс з порогом у 4000 мінімумів і «обмеженням волі» як додатковим покаранням у порівнянні з первинним проектом парламенту".

"Завтра за процедурою ad-hoc (спрощена процедура) його винесуть в зал", – підкреслив він.

При цьому, Комітет з правоохоронної діяльності Ради пропонуватиме в сесійному залі ухвалити компромісний законопроєкт, що пропонує повернути відповідальність за недостовірне декларування, пише "Українська правда".

"Основний консенсус зупинився на тому варіанті, який не подобається всім, але є компромісним для залу, можливо, – про те, що умисне внесення суб'єктом декларування недостовірних відомостей від 4 тисяч прожиткових мінімумів (наразі 9 мільйонів гривень) карається штрафом від 3 до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів (від 51 до 85 тисяч гривень) або громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади. Такий компроміс досягнутий. Кращого поки нема для залу", – повідомив глава комітету Денис Монастирський.

Раніше повідомлялося, що члени робочої групи Верховної Ради мають до 1 грудня підготувати для розгляду узгоджені законопроєкти для врегулювання конституційної кризи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: