fbpx
Сьогодні
16:44 03 Гру 2020

Депутати підтримали законопроєкт щодо пенсій військовим, але потрібно 15 млрд грн

Верховна Рада схвалила за основу закон про повернення норми максимальної пенсії для військових у 90% грошового забезпечення.

За відповідний законопроект №2141 проголосували 253 нардепи.

Підкреслимо, профільний комітет рекомендував відправити закон на доопрацювання. Однак цю пропозицію підтримали лише 186 депутатів Ради.

Чинний закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" визначає, що максимальний розмір військової пенсії зменшений до 70% грошового забезпечення. До того ж органи Пенсійного фонду під час проведення перерахунку раніше призначених більших пенсій теж зменшують їх відсотковий розмір до 70%.

Цей закон повертає межу пенсій у 90% відповідних сум та відновлює соціальну справедливість серед військових пенсіонерів, які виходили на пенсію у різні часи й при однакових умовах служби отримують різні суми виплат.

У документі також прописаний перерахунок пенсій на момент виникнення такого права та його детальний порядок.

У фінансовому обгрунтуванні до закону вказано, що його реалізація потребує додаткових витрат з державного бюджету у розмірі 14,8 млрд гривень. У звязку з цим профільний комітет наполягав на доопрацюванні проекту.

Крім того, Міністерство фінансів раніше вже рекомендувало не ухвалювати цей закон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: