fbpx
Сьогодні
09:24 02 Гру 2020

У США визначили, які дві групи вакцинуватимуть від COVID-19 першими

Консультативний комітет із практики імунізації США визначив дві групи, які в першу чергу отримають щеплення вакциною від коронавірусу — це медики і резиденти закладів тривалого догляду.

Про це повідомляє CNN.

Як уточнюється, під резидентами розуміються «дорослі, які перебувають в установах, що надають різні послуги, в тому числі медичну та особисту допомогу, особам, позбавленим можливості жити самостійно».

За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC), група закладів тривалого догляду охоплює лише 6% випадків захворювання COVID-19, проте показник смертності в цій групі досягає 40%. У той же час в країні було зафіксовано понад 240 000 захворювань медичних працівників, з яких 858 померли.

Повідомляється, що за відповідні групи для першочергової вакцинації проголосували 13 фахівців CDC.

Один голос проти був висловлений доктором Хелен Телбот з Університету Вандербільта. Вона заявила про стурбованість, що дія вакцини не вивчалася в установах тривалого догляду.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Раніше повідомлялося, що американська компанія Moderna в ході третьої фази дослідження заявила про ефективність в 94,1% своєї вакцини від COVID-19, а проти тяжких випадків коронавіруса – 100%.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Повідомлялося, що середня ефективність вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, за підсумками випробувань у Великій Британії та Бразилії склала 70%. При цьому один із режимів дозування цією вакциною може бути ефективний приблизно на 90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: