fbpx
Сьогодні
15:15 02 Гру 2020

Імпортні вакцини від коронавірусу звільнять від ПДВ, - прем'єр

English version here

фото: Урядовий портал

Вакцини від коронавірусу, які закуповуватиме Україна наступного року, звільнятимуть від сплати податку на додану вартість.

Про це Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду у середу.

"Податком на додану вартість не будуть оподатковані також вакцини від коронавірусу. Це стосується всіх потенційних вакцин, які ми в наступному році будемо закуповувати", – сказав Шмигаль.

Він також зауважив, уряд раніше виділив субвенцію на рівні 1,5 млрд гривень на забезпечення лікарень киснем, проте частина поставок кисневого обладнання не встигає завершититись до кінця року. Тому уряд планує ухвалити постанову щодо продовження термінів доотримання такого обладнання у наступному році. Це дасть змогу повною мірою забезпечити потреби українських лікарень у кисні, наголосив прем'єр-міністр.

Сьогодні стало відомо, що Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину проти коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech для широкого використання.

Раніше повідомлялося, що американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: