fbpx
Сьогодні
20:20 01 Гру 2020

Єрмак: законопроєкт щодо ФОПів став спільною роботою

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак розповів, що сьогодні парламент ухвалив законопроєкт, який на рік відтерміновує обов'язкове використання касових апаратів для фізичних осіб-підприємців II-IV груп.

Про те, що змінить законопроєкт, він написав у Фейсбуці.

"Документ скасовує норму про так званий кешбек, яка викликала велике обурення у суспільстві.  Ухвалені правки також зменшують перелік ризикових видів діяльності та прив'язують усі ліміти до ставки мінімальної заробітної плати, зокрема ліміт фіскалізації", – пише Єрмак.

Він наголосив, що президент Володимир Зеленський подав законопроєкт як невідкладний, і на його базі фракції знайшли компромісне рішення, яке отримало 319 голосів "за". Тому це – спільна робота.

"В умовах пандемії та карантину для Президента України Володимира Зеленського важливо підтримати саме чесний малий і середній бізнес. Проте також важливо, щоб великий бізнес не ухилявся від сплати податків, ховаючись за ФОПами. Увага фіскальних органів має бути прикута саме до подібних схем.  А чесні невеликі підприємці мають працювати спокійно", – підсумовує керівник Офісу Президента.

Нагадаємо, 1 грудня Верховна Рада відстрочила на рік введення касових апаратів для ФОПів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: