fbpx
Сьогодні
16:44 01 Гру 2020

У Раді прийняли закон, який розблоковує 100 млн євро кредиту від Польщі

English version here

Верховна Рада ухвалила закон, необхідний для отримання кредиту від Польщі на облаштування кордону та низку інших проєктів.

Відповідний законопроєкт №3039а підтримали у другому читанні та в цілому 304 народних депутати.

Прийнятий закон передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації відповідного договору з Польщею про надання цього кредиту. Угоду про залучення кредиту уряди країн підписали ще в 2015 році на 30 років.

Отже, тимчасово за нульовою ставкою ПДВ оподатковуються операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які здійснюються безпосередньо виконавцями, зареєстрованими в Польщі, та їх представництвами, зареєстрованими на митній території України.

Операції оподатковуються відповідно до контрактів, укладених на виконання цього договору із замовниками проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів, що будуть погоджені сторонами договору та фінансуватимуться в рамках окремих контрактів між експортерами з Польщі та юридичними особами – резидентами України.

Зазначимо, у рамках цього кредитного договору "Укравтодор" має отримати 68 млн євро (розвиток дорожньої інфраструктури на підходах до 6 пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні), Державна митна служба – 25 млн євро (на облаштування пунктів пропуску "Шегені", "Краковець", "Рава-Руська"), Держприкордонслужба – 7 млн євро (реконструкція 7 відділів відомства).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: