fbpx
Сьогодні
20:43 01 Гру 2020

Росія відкинула вимогу покинути Придністров'я, а у НАТО занепокоєні через присутністю російських військових

Фото ВВС

Росія вважає безвідповідальними заяви обраної президентки Молдови Маї Санду про необхідність вивести російських миротворців з Придністров'я і "навряд чи прийме" таку вимогу. У НАТО ж розміщення російських військ в невизнаному Придністров'ї вважають порушенням територіальної цілісності Молдови.

Про відмову щодо виводу російських військ заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров, слова котрого наводить УП.

"Мені важко судити, що саме мала на увазі пані Санду, коли заявляла про необхідність вивести російських миротворців, але те, що це навряд чи допоможе врегулюванню і навряд чи ми зможемо прийняти таку вимогу, досить безвідповідальну, прямо скажемо, це факт", – заявив Лавров, чий виступ транслював телеканал "Россия 24".

Він зазначив, що мета, за якою миротворці перебувають в Придністров'ї – не допустити "нового сплеску кривавого конфлікту". Він заявив, що саме російські військові зупинили гарячу фазу придністровського конфлікту і з того часу тримають його в "замороженому, але не смертельному стані".

Крім того, в Придністров'ї російські військові охороняють склади боєприпасів в селі Колбасна, і "припинення контролю загрожує небезпечними інцидентами", заявив Лавров.

Присутність російських військових у Придністров'ї вважається підтвердженням порушення міжнародного права на думку генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, про що пише РБК-Україна.

За його словами, Захід бачив, як Росія вводила свої війська до сусідніх країн.

"…як вона незаконно анексує Крим, як продовжує дестабілізувати східну Україну, як російські війська перебувають в деяких частинах Грузії, Молдови і Придністров'я. Це порушення територіальної цілісності Молдови, і це є ще одним прикладом того, як Росія дуже часто не дотримується міжнародного права", – заявив Столтенберг.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: