fbpx
Сьогодні
15:37 01 Гру 2020

Депутати відправили на доопрацювання закон президента про "інвестиційних нянь"

Верховна Рада направила на повторне друге читання законопроект №3760 про "інвестиційних нянь". Автор документа – президент Володимир Зеленський.

У другому читанні за нього проголосували лише 40 депутатів, а направлення на доопрацювання підтримали 245 нардепів.

Відправити законопроєкт на повторне друге читання запропонував голова профільного Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Оскільки, за його словами, під час голосування за поправки законопроєкт став розбалансований.

"Це закон, якщо він буде ухвалений в цьому вигляді, в якому він є зараз, він просто не працюватиме. Тому ми б пропонували проголосувати на повторне друге читання цей закон, доопрацювати, знайти спільну мову з тими колегами, які не надали голоси, і повторно винести його в зал", – сказав Наталуха.

Закон передбачав підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 20 млн євро і які створюють не менш 80 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.

Згідно з проектом, загальний обсяг держпідтримки для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями встановлюють у спеціальному інвестиційному договорі. Він не повинен перевищувати 30 відсотків від суми інвестицій у проєкт.

Документ передбачає закріплення статусу державної установи, до складу якої входять інвестиційні менеджери та яка уповноважується Кабміном на супровід інвесторів у процесі підготовки та здійснення інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Нагадаємо, цей закон парламент схвалив за основу в кінці липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: