fbpx
Сьогодні
16:08 30 Лис 2020

У Раді розповіли про плани з ліквідації політкризи

English version here

Як Верховна Рада збирається діяти для ліквідації кризи після рішення КСУ щодо антикорупційного законодавства, розповіла депутатка від фракції "Слуга народу", представниця Ради в КСУ Ольга Совгиря.

Про це пише "Україна 24".

"Буквально кілька хвилин тому викладений проєкт закону щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Ми очікуємо, що всі представники депутатських фракцій, які входили до робочої групи з напрацювання цього законопроєкту, підпишуть його. Це компромісний варіант, ми вийшли на узгоджені позиції, і сподіваюся, що він буде розглянутий Верховною Радою.

Зараз на Погоджувальній раді голова ВР озвучив позицію, що і законопроєкт, внесений президентом, і законопроєкт, зареєстрований робочою групою, будуть опрацьовані в профільному комітеті та, можливо, на їх основі буде подано третій варіант, який врахує особливості обох законопроєктів", — сказала вона.

За словами Совгирі, необхідно ухвалити цей закон до кінця 2020 року.

"Важливо зареєструвати той законопроєкт, до якого у жодної фракції не буде зауважень. Це дозволить проголосувати законопроєкт за основу і в цілому і ухвалити його швидко. Якщо ж зауваження будуть, то процедура не може бути застосована, і доведеться голосувати в першому читанні, у другому читанні й таке інше.

Ми зараз робимо тільки перший крок, залишається ще багато роботи. Це стосується повернення електронного декларування, обсягу повноважень НАЗК і особливостей для суддів", — додала депутатка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: