fbpx
Сьогодні
18:52 30 Лис 2020

У Києві запрацюють безкоштовні мобільні пункти прийому неробочої техніки

5 грудня в Києві стартує акція, у межах якої жителі міста зможуть безкоштовно здати непотрібну техніку на утилізацію і перероблення в мобільні пункти.

Про це повідомляє пресслужба Центру управління відходами.

Центр управління відходами запускає акцію, у межах якої жителі столиці зможуть безкоштовно віддати непотрібну техніку на утилізацію.

Зараз у ЦУВ працює один пункт прийому відпрацьованої техніки, але вже 5 грудня в тестовому режимі запускаються мобільні пункти прийому, які будуть працювати суботами.

"На жаль, не всі готові везти свою неробочу техніку через все місто до нас, ще й в робочий день. До того ж не всі люди, небайдужі до проблеми утилізації, знають про цей пункт прийому взагалі. Тому для комфорту людей і вирішення такої проблеми розширюємо нашу ініціативу шляхом запуску мобільних пунктів прийому електричних і електронних відходів, а також відсортованої вторсировини", — каже Олександр Возний, засновник і директор Центру управління відходами.

Куди і коли можна принести непотрібну техніку?

Щосуботи протягом місяця машини Центру управління відходами будуть стояти у різних популярних локаціях Києва і в певний час приймати техніку на утилізацію.

5 грудня автомобілі ЦУВ будуть перебувати на таких локаціях:

  • метро Лук'янівська, паркінг біля McDonald's, 09:00−11:00;
  • метро Виставковий Центр, паркінг біля центрального входу ВДНГ, 09:00—11:00;
  • метро Тараса Шевченка, паркінг біля виходу з метро, 12:00−14:00;
  • метро Позняки, паркінг ТЦ Піраміда, 12:00−14:00;
  • метро Дарниця, паркінг біля універмагу Дитячий світ, 15:00−17:00;
  • метро Героїв Дніпра, паркінг біля ТРЦ Dream Town, 15:00−17:00.

У Києві запрацюють безкоштовні мобільні пункти прийому неробочої техніки

Що можна здати на утилізацію?

На утилізацію приймають:

  • Велику побутову техніку: бойлери, пральні машинки, пилососи, мікрохвильові печі, телевізори, кондиціонери.
  • Дрібну побутову техніку: електрочайники, фени, плойки, м'ясорубки, мультиварки, блендери, праски, електробритви, соковижималки, міксери, тостери, сушки для рук, вентилятори підлогові, кавоварки.
  • Комп'ютерну техніку та аксесуари: магнітофони, системні блоки, монітори, веб-камери, флешки, жорсткі диски, клавіатури, мишки, комутатори, роутери, ноутбуки, материнські плати, процесори, електронні книги, мобільні телефони, планшети, зарядні пристрої для техніки (кабель, зарядка, блок живлення), фотокамери, фритюрниці, гарнітура до телефону, навушники.
  • Офісну техніку: принтери, ксерокси, калькулятори, сканери, телефонні апарати, друкарські машинки електромеханічні, детектори валют.

Що станеться з технікою далі?

Фахівці розберуть її на компоненти: скло, пластикові деталі, металеві та інші елементи.

Відходи відсортують по фракціям і будуть накопичувати для передачі підрядникам на подальше перероблення, а також виготовлення нових продуктів.

Небезпечні відходи підуть на знешкодження.

Центр управління відходами з 2014 року займається комплексним управлінням відходами і надає послуги з вивезення, перероблення та утилізації вторсировини та небезпечних відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: