fbpx
Сьогодні
14:08 30 Лис 2020

Сьогодні керівництво держави вирішить, чи потрібно вводити локдаун, - ОП

English version here

фото: Офіс президента

Сьогодні представники Кабміну, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусу, зокрема МОЗ, Міністерства розвитку економіки, МВС, а також РНБО, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли.

Про результати повідомлять якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню, передає Офіс президента.

"Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", – зазначив президент.

Водночас обговорили останні дані щодо розвитку подій. Повідомили, що вже з понеділка розблоковані кошти на придбання тестів на антиген і відсьогодні почнеться їхня закупівля.

За відсутності сімейного лікаря чи неможливості зустрічі з ним українці можуть телефонувати на створену гарячу лінію МОЗ, де вони отримають консультацію; за необхідності, до них виїде мобільна бригада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що за порушення маскового режиму правоохоронці склали 8 600 протоколів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: