fbpx
Сьогодні
16:16 30 Лис 2020

Компанія Moderna заявила про 100% ефективності вакцини проти тяжких випадків коронавірусу

Американська компанія Moderna в ході третьої фази дослідження заявила про ефективність в 94,1% своєї вакцини від COVID-19, а проти тяжких випадків коронавіруса – 100%.

Про це повідомляється у пресрелізі компанії.

Первинний аналіз ефективності дослідження фази 3, відомого як дослідження COVE мРНК-1273, проводився за участю 30 тис. добровольців. Первинний аналіз базувався на 196 випадках, з яких 185 добровольців отримали плацебо, і 11 осіб отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату склала 94,1%.

Компанія також проаналізувала, як вакцина працює проти важкого перебігу хвороби COVID-19. Серед учасників дослідження на важку форму коронавірусу перехворіли 30 осіб. Всі вони були в групі, яка отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто COVID-19 у важкій формі не захворів, що свідчить про 100-відсоткову ефективність вакцини при подібних випадках, зазначили в компанії.

«Цей позитивний первинний аналіз підтверджує здатність нашої вакцини запобігати захворюванню COVID-19 із ефективністю 94,1% і, що важливо, здатність запобігати важкому перебігу хвороби COVID-19. Ми віримо, що наша вакцина забезпечить новий потужний інструмент, який може змінити хід цієї пандемії та допомогти запобігти важким захворюванням, госпіталізаціям та смерті», – сказав Стефан Бансель, головний виконавчий директор Moderna.

Також зазначається, що в понеділок компанія подасть заявку на схвалення застосування своєї вакцини від коронавірусу в регуляторні органи США і ЄС.

Як повідомлялося, вартість антикоронавірусної вакцини від американської фармакологічної компанії Moderna може становити від 25 до 37 доларів за дозу, залежно від обсягів замовлення.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Повідомлялося, що середня ефективність вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, за підсумками випробувань у Великій Британії та Бразилії склала 70%. При цьому один із режимів дозування цією вакциною може бути ефективний приблизно на 90%.

 

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: