fbpx
Сьогодні
15:56 30 Лис 2020

Арахамія сказав, що законопроєкт про підтримку бізнесу має набути чинності до 9 грудня

Законопроект про підтримку малого і середнього бізнесу, який передбачає компенсацію для найманих працівників, має набути чинності до 9 грудня.

Про це заявив глава фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Обговорювали питання про прийняття законопроєктів про підтримку малого і середнього бізнесу. Дуже стислі терміни для того, щоб цей законопроєкт був уже підписаний і вступив в силу до 9 грудня, тому що є десь два мільйони людей, найманих працівників, за підрахунками уряду, які можуть отримати цю компенсацію до 8 тис. грн на людину», — заявив Арахамія після спільної наради керівництва парламенту, уряду і лідерів фракцій.

Він наголосив, що велика частина наради була присвячена цьому питанню, тому що необхідно продумати, «яким чином пройти всі ці бюрократичні узгодження, щоб витримати ці терміни».

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 26 листопада зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню в Україні COVID-19.

Згідно з документом, наймані працівники із середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також фізособи-підприємці, зареєстровані не менш ніж три місяці тому і які втратили прибуток у результаті локдауну, зможуть отримати одноразову допомогу обсягом 8 тис. грн.

Крім цього, президент запропонував відтермінувати до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн для фізосіб, у тому числі самозайнятих.

У документі також міститься ініціатива про списання пені і штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем протягом шести місяців після набуття законом чинності.

Законопроєкт також пропонує підняти поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів з його стягнення до 3,06 тис. грн і звільнити платників єдиного податку від його сплати за грудень-2020 і січень-травень 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: