fbpx
Сьогодні
09:28 29 Лис 2020

Українські гімнастки здобули на Чемпіонаті Європи ще два "золота" та "срібло"

Фото: Укрінформ

Іщее дві золоті і дві срібні медалі поповнили скарбничку збірної України на київському чемпіонаті Європи.

Про це пише Укрінформ, розповідаючи про Чемпіонат Європи з художньої гімнастики у Києві.

Третій змагальний день 36-го чемпіонату Європи з художньої гімнастики розпочався з індивідуальних виступів юніорок. Представниця України у виступах з м'ячем Поліна Каріка вийшла першою на килим у своїй дисципліні і не залишила шансів суперницям. Вона додала ще одну золоту медаль в актив збірної України на цьому чемпіонаті Європи.

"Хочу подякувати всім за те, що дали можливість провести чемпіонат Європи і виступити на ньому. Коли на нагородженні лунає український гімн, то відчуваєш гордість і величезну радість. Завтра підтримуватимемо наших дорослих", – поділилася враженнями чемпіонка Європи серед юніорок у вправах з м'ячем Поліна Каріка.

Карина Сидорак змагалася у виступах зі стрічкою і скакалкою та посіла друге і четверте місця відповідно. Плюс одна срібна нагорода в активі України.

"Це велика радість. Коли виступаєш у двох дисциплінах, то після першого виступу забуваєш про предмет (скакалку в даному випадку) і концентруєшся на наступному виступі та іншому предметі (стрічці). Від перебування на п'єдесталі отримуєш незабутні відчуття", – сказала срібна призерка чемпіонату Європи Карина Сидорак.

Сьогодні також відбувалася фінальна частина групових виступів у вправах з п'ятьма м'ячами і трьома обручами й двома парами булав. Наші гімнастки суттєво покращили результати кваліфікаційних виступів і завоювали золото у виступах з м'ячами. В другому виступі українська збірна дорослих здобула срібло у вправах з обручами й булавами (у нашої команди була рівна кількість балів з суперницями, додаткові показники були не на нашу користь). Українські дорослі спортсменки додали в загальну скарбничку дві нагороди і сповна реабілітувалися за непереконливу кваліфікацію.

Президент Європейської гімнастики Фарід Гаїбов поділився своїми думками стосовно психологічного стану та фізичних кондицій гімнасток. Він також пояснив, чому українкам важче на 36-му чемпіонаті Європи з художньої гімнастики.

"У дівчат не було стартів, була певна пауза у виступах, а потім одразу чемпіонат Європи. Хоч вболівальників немає, але це атмосфера чемпіонату Європи: є телебачення, є зацікавленість людей по всьому світу. Це впливає на результат і тисне морально на учасниць. Українкам виступати ще важче, бо вони вдома, це вдвічі складніше", – сказав Фарід Гаїбов.

Нагадаємо, у п'ятницю 27 листопада збірна України виграла "золото" і "бронзу" на чемпіонаті Європи-2020 з художньої гімнастики.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: