fbpx
Сьогодні
20:09 29 Лис 2020

У "Слузі народу" назвали три пріоритети держбюджету

У державному бюджеті на наступний рік три пріоритетні сфери.

Про це розповів нардеп, фракція "Слуга народу" Василь Мокан в ефірі каналу "Україна 24".

"У проєкті бюджету на наступний рік всі соціальні показники індексуються по тих фінансових можливостях, які має наша держава. Я б з великим задоволенням хотів підіймати пенсії, зарплати та соцвиплати, але ми маємо виходити з реалій.

Пріоритетом на наступний рік є нацбезпека та оборона, сфера охорони здоров'я, хоча дещо не дотягнули до того рівня, який би по максимуму забезпечив потреби системи охорони здоров'я наступного року, включно з істотним підвищенням зарплатні лікарям. Але це планують робити поступово. Все-таки на третину медикам… Ну й освіта, звичайно, також це стратегічний напрям, все-таки на третину наступного року зарплату медикам та освітянам підіймають", — сказав він.

За словами Мокана, підвищення зарплат трохи відтерміновується через нестачу коштів.

"Насправді дійсно Кабмін скасував постанову ще одного з попередніх урядів, яка суттєво підіймала зарплати, але не була підкріплена фінансами, тому що за розрахунками це потребувало плюс додатково 50 млн грн, яких зараз у нашої держави немає. Це відтерміновується, але це не означає, що не буде підвищення зарплат освітянам. З 1 січня наступного року планується підвищення їм зарплатні на 20%, а у липні ще на 8,2%, тобто майже на третину зростуть оклади освітян", — сказав він.

У проекті державного бюджету на 2021 рік, який передали в Раду для другого читання, закладені 1 трильйон і 92 мільярди гривень доходів, а витрат – 1 трильйон та 328 мільярдів гривень.

Також уряд скоротив дефіцит з 6,0% до 5,5% від валового внутрішнього продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: