fbpx
Сьогодні
14:49 29 Лис 2020

Strajk Kobiet: у Польщі знову тривають протести через заборону абортів

Фото: RMF24

У Варшаві та інших польських містах пройшли протести проти заборони абортів до 102-ої річниці надання жінках права голосу в Польщі.

Про це пише RMF24.

У Варшаві результатом жіночого страйку стало 11 затриманих, понад 450 звернень до санітарно-епідеміологічної станції та понад 370 заяв до суду.

У Варшаві учасники акції протесту вирушили з кільцевого перехрестя Дмовського до центру Міністерства внутрішніх справ та адміністрації в Баторі. Поліція кілька разів блокувала марш, але сутички були рідкістю.

Найбільш серйозна ситуація мала місце на Лазенківській трасі, яка була заблокована групою протестуючих. Там працівники поліції застосували сльозогінний газ. Депутат Барбара Новачка, яка була в натовпі, також зазнала дії газу.

Поліція неодноразово закликала демонстрантів покинути протест, аргументуючи це тим, що їхній протест був незаконним. Демонстранти відповіли, серед іншого, скандуючи: "Ми маємо право протестувати!".

За годину до закінчення демонстрації організатори попросили учасників повернутися додому – проте їх довгий час не пускали через оточуючий кордон поліції.

Подібні демонстрації – в рамках акції протесту проти посилення закону про аборти, а також на честь 102-ї річниці отримання виборчих прав польськими жінками – були організовані в кількох десятках польських міст.

Не для цього ми завоювали громадянські права більше століття тому, щоб дозволити владі забрати права людини, – підкреслили організатори варшавської демонстрації.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: