Шмигаль зустрівся з турецькими інвесторами

У Стамбулі відбулася зустріч української делегації на чолі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем з представниками турецьких топкомпаній із загальним портфелем інвестицій 5 млрд доларів.

Про це пише Укрінформ.

В ході круглого столу глава уряду окреслив пріоритетні напрямки розвитку співпраці двох країн у бізнес-сфері, сфери для інвестування та висловив зацікавлення у досвіді турецьких компаній у державно-приватному партнерстві.

"Турецька Республіка є для України не лише впливовим регіональним лідером і партнером, а й стратегічним партнером України, співпраця з яким на високому рівні, її важко переоцінити", – сказав Шмигаль на початку зустрічі.

Очільник українського уряду відзначив зростання активності між країнами, зокрема на найвищому політичному рівні та запевнив, що ця активна співпраця приносить результати не лише в політичному діалозі, а й в конкретних результатах, секторальних практичних галузях, зокрема в бізнесі.

"Україну й Турецьку Республіку єднають міцні економічні зв'язки й ми маємо амбітні плани щодо побудови й реконструкції нашої інфраструктури, зокрема доріг, мостів, енергетичної та медичної інфраструктури, в інших сферах – водопостачанні, каналізуванні, переробці сміття. Турецькі компанії мають успішний досвід у цих сферах. Інструменти, які дадуть нам можливість розвивати ці напрямки – це, безумовно, державно-приватне партнерство, це державні гарантії, на даний момент ми працюємо і вже зробили суттєвий прогрес у законодавчому полі з просування подібних інструментів в Україні", – сказав Шмигаль.

За його словами, досвід турецьких компаній у сфері державно-приватного партнерства цікавий Україні. Серед найбільш перспективних сфер для інвестицій в Україну він також назвав агропромисловий комплекс, переробну промисловість, інфраструктуру, енергетику, ІТ-сферу.

"Переконаний, що зараз найкращий час для ще масштабніших спільних історій успіху між нашими державами. Ми маємо широкий спектр конкретних пропозицій для інвестування та реалізації сучасних спільних проєктів", – сказав голова українського уряду.

Він додав, що одним зі значних успішних кроків стане підписання Угоди про вільну торгівлю, перемовини щодо якої перебувають на завершальному етапі.

Нагадаємо, сьогодні Денис Шмигель прибув до Туреччини.

Свіжі дописи

  • Новини

Блінкену в Україні показали одне з виробництв БпЛА для фронту, – Федоров

Державний секретар США Ентоні Блінкен та віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій -… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Rheinmetall має намір в Україні побудувати підприємство з виробництва систем ППО

В Україні німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити  підприємство, що спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони рішучими діями примусили значно знизити активність ворога

Воїни ЗСУ продовжують захищати зайняті рубежі та проводять заходи для недопущення просування противника в глибину… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Партнерство Китаю та росії іде на користь стабільності у світі, – Сі на переговорах із путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2024 році його відзначають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На аеродромі в Криму вночі було знищено 2 літаки МіГ та новітня система ППО

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня внаслідок атаки на військовий аеродром "Бельбек" вдалося… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.