fbpx
Сьогодні
15:37 29 Лис 2020

На Львівщині збираються звільнити голову Жовківської РДА за смерть двох пацієнтів

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький робить подання на звільнення з посади Жовківської РДА Романа Черніховського та головного лікаря медичного закладу, де пацієнти померли через перебої в електропостачанні.

Про це Козицький повідомив у Фейсбуці.

"В лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під'єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу чомусь знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі", – розповідає голова ОДА.

Також він розповів, що керівництво медзакладу пояснило, що генератор не було задіяно до реанімаційного відділення, оскільки в ньому, буцімто, не було потреби.

"Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров'я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ", – повідомив Козицький.

Нагадаємо, двоє пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, померли через відсутність електропостачання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: