fbpx
Сьогодні
21:55 28 Лис 2020

У ЦВК заявили, що вибори мера в Чернівцях під загрозою

Чотири партії хочуть виключити своїх представників зі складу дільничних виборчих комісій у Чернівцях, що ставить вибори мера міста під загрозу. Водночас скасувати їх повністю підстав немає.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Вибори очільника Чернівців повинні відбутися завтра, 29 листопада. Проте, як розповіли ЦВК у міській виборчій комісії, осередки чотирьох партій направили подання про дострокове припинення повноважень їхніх представників у дільничних виборчих комісіях (ДВК).

Ідеться про осередки таких партій:

«Батьківщина» — 216 представників;
«Європейська Солідарність» — 128;
«Наш край» — 85;
«Рідне місто» — 15.

«При цьому в повідомленні зазначено, що до подань не надано заяв осіб про складення повноважень членів дільничних виборчих комісій», — наголошують у ЦВК.

У комісії пояснюють, що в разі припинення повноважень цих членів ДВК можуть виникнути проблеми з кворумом, тобто не буде достатньої кількості людей у ДВК, щоби їхні рішення мали якусь силу.

У ЦВК наголосили, що місцеві осередки партій не мають повноважень самостійно відкликати своїх представників, а за ухилення члена ДВК від своїх повноважень передбачена кримінальна відповідальність.

Також у Центрвиборчкомі нагадали, що навіть якщо деякі ДВК не зможуть працювати, голосування все одно відбудеться, як передбачає ч. 18 ст. 255 Виборчого кодексу.

«Територіальна виборча комісія зобов'язана встановити підсумки голосування незалежно від кількості виборчих дільниць у відповідному окрузі, на яких голосування не було організовано та проведено в день голосування відповідно до вимог Кодексу», — передбачає вказана стаття.

Ця ж стаття забороняє визнавати вибори недійсними в межах територіального округу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: