fbpx
Сьогодні
17:09 28 Лис 2020

У Раді прокоментували протести ФОПів

Верховна Рада розгляне компромісний законопроєкт щодо відтермінування обов'язкового запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" народна депутатка з фракції "Слуга народу" Роксолана Підласа.

На запитання, чи відтермінують введення обов'язкових касових апаратів, депутатка заявила:

"Президент України запропонував свою допомогу в модерації цього питання між комітетом Ради та підприємцями. Напрацьовано компромісний законопроєкт, який він зареєстрував у Раді. Він пропонує Раді відтермінувати застосування РРО (реєстратор розрахункових операцій – ред.) для тих компаній, які не здійснюють ризикову діяльність – це вся торгівля через інтернет, торгівля лікарськими засобами й медичними виробами, торгівля текстилем тощо. Ті категорії, які не підпадають, зможуть перейти на РРО з 1 січня 2022 року".

Підласа також прокоментувала допомогу під час карантину у 8 тис. грн, запропоновану ФОПам у президентському законопроєкті.

"Я буду обов'язково за це голосувати. Але, коли ми говоримо достатньо чи не достатньо – ми повинні розуміти, що ми виходимо з можливостей держбюджету. Тому що за 10 місяців – з січня по жовтень – дефіцит бюджету вже становив 111 млрд грн. І коли ми пропонуємо програму підтримки загальною вартістю для держави й 15 млрд грн, ми повинні розуміти, що це тільки збільшує дефіцит бюджету. Ми фактично повинні виходити на зовнішні ринки та позичати гроші, щоб закрити цю недостачу в бюджеті", – сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: