fbpx
Сьогодні
17:31 28 Лис 2020

У Франції заборонили дискримінацію регіональних акцентів. За глузування можна потрапити до в’язниці

Фото: DW

Національна Асамблея Франції (нижня палата парламенту) ухвалила закон, згідно з яким французам забороняють дискримінувати акценти. Тепер за глузування з вимови можна отримати термін у в'язниці.

Про це повідомляє The Guardian.

Закон про заборону насмішок над акцентами (глоттофобії) ухвалили 98 голосами. Троє депутатів виступили проти. Покарання за мовну дискримінацію передбачає три роки ув'язнення або штраф 45 тисяч євро.

Тепер глузування над вимовою буде вважатися правопорушенням поряд із расизмом, сексизмом та іншими проявами нетерпимості.

Проблему глоттофобії почали активно обговорювати у Франції після того, як кандидат на президентських виборах Жан-Люк Меланшон принизив журналістку з Тулузи за її акцент.

Крім цього, прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса називають «регбістом», тому що він має характерний акцент південно-західного регіону, де цей вид спорту поширений.

Як повідомляє franceinfo, найближчим часом законопроект розглянуть у Сенаті. Відповідно до законів Франції, для того, щоб нововведення набрало чинності, його повинні в ідентичному варіанті ухвалити обидві палати парламенту ㅡ Національна асамблея (нижня) і Сенат (верхня).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: