fbpx
Сьогодні
11:26 28 Лис 2020

Степанов пояснив чому не підтримав проєкт держбюджету на наступний рік

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що українська медицина роками страждає від "хронічного недофінансування", а тому він проти проєкту держбюджету на 2021 рік.

Про це він повідомив під час брифінгу 28 листопада.

"Я отримав в останні дні багато запитань, чому я не підтримав під час засідання уряду цей бюджет і не голосував за його схвалення і направлення до Верховної ради. Відповідаю: моя позиція щодо фінансування системи охорони здоров'я, дофінансування медсистеми принципова і вона – незмінна", – сказав Степанов.

Згідно зі словами Степанова, МОЗ виклали все у бюджетному запиті, який було подано під час бюджетного процесу.

"За кожною цифрою, яку ми подавали, там є чіткі розрахунки вартості медичної послуги. У цих розрахунках враховано все: від початку до кінця – скільки вартує лікування тієї чи іншої хвороби, незалежно від того, що це: COVID-19, інсульт, інфаркт, апендектамія або онкологічне захворювання. Там врахована вартість всіх ліків, врахована заробітна плата медичного персоналу", – пояснює міністр.

Степанов наголошує, що МОЗ стоїть на тому, аби зарплата лікаря після інтернатури починалась із 22-23 тис. грн, зарплата медсестри була на рівні 17-18 тис. грн, а зарплата молодшого медперсоналу була не менше 12 тис. грн.

Нагадаємо, також під час брифінгу Степанов заявив, що одужав від коронавірусу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: