fbpx
Сьогодні
10:55 28 Лис 2020

Подружжя Зеленських вшанувало жертв Голодомору

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зранку Зеленські прибули до пам'ятного знака жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі в Києві. Глава держави з дружиною встановили біля пам'ятного знака композиції з пшеничних колосків і калини.

Після цього Президент та перша леді прибули до Національного музею Голодомору-геноциду 1932-33 рр., де їх зустріли керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Учасники церемонії пройшли скорботною ходою до скульптури "Гірка пам'ять дитинства", біля якої встановили символічні композиції з зерном, та вклонилися пам'яті загиблих. Церемонія завершилася хвилиною мовчання.

Фото: ОП

"Проєкт Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проєкт. Однак такі проєкт мають виконуватися в обов'язковому порядку. Я дав доручення Кабінету Міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проєкт буде обов'язково завершено", – наголосив Володимир Зеленський.

30 листопада Кабінет Міністрів підготує розпорядження, яке відкриє можливості для дофінансування проєкт комплексу Національного музею Голодомору-геноциду.

Вшанування жертв Голодомору Зеленським

Фото: ОП

Нагадаємо, сьогодні День пам'яті жертв Голодомору і Рубрика розповіла, яким чином можна вшанувати загиблих.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: