fbpx
Сьогодні
11:18 27 Лис 2020

Зеленський пропонує з ковідного фонду виділити кошти для підтримки бізнесу

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає спрямування коштів Фонду боротьби з COVID-19 на підтримку підприємцям і найманим працівникам.

Законопроєкт №4431 «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» оприлюднено на сайті Верховної Ради.

«Метою розроблення законопроєкту є забезпечення надання соціальної підтримки застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період дії посилених обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», – ідеться в пояснювальній записці.

Законопроєктом передбачається внести зміни до статті 28 Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Таким чином, пропонується передбачити можливість спрямування коштів з ковідного фонду на заходи з надання:

  1. одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів;
  2. одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників;
  3. одноразової компенсації суб'єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за найманих осіб.

Законопроєкт визначений президентом як невідкладний.

Напередодні президент також вніс до Верховної Ради законопроєкти №4429 про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період обмежувальних заходів, а також проєкт закону №4430 про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: