fbpx
Сьогодні
10:45 27 Лис 2020

У МОЗ сказали, скільки COVID-ліжок забезпечені киснем та закликали дотримуватися карантину на свята

З понад 55 тис. ліжок для хворих на COVID-19 26 583 обладнані киснем.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Якщо говорити про будь-які карантинні обмеження, ми завжди спираємося на один показник — це здатність медичної системи надавати медичну допомогу. Це означає, що якщо буде певна кількість хворих, незалежно від того, де мешкає людина, їй нададуть медичну допомогу. На сьогодні у нас при загальній кількості 55 886 ліжок по країні, виділених під COVID-19, зайнято 49,9%, тобто 27 887. Ситуація напружена, бо майже 50% зайнятих ліжок — це багато. Але контрольована, медична система справляється. І це є основним показником для введення більш жорсткого локдауну, це єдина річ, яка впливає на логіку наших дій", – сказав Степанов.

Степанов зауважив, що зараз занепокоєння викликають новорічні свята, які передбачають велику кількість контактів між людьми на святкуваннях, ярмарках, новорічних ялинках.

"Зараз ми розраховуємо на ті карантинні обмеження, які діють в країні. І тут дуже важливо, щоб всі протиепідемічні заходи, які введені, повністю виконувалися. Це той випадок, коли їх потрібно дотримуватися всім", – сказав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: